دکتر خانگلدی اونق

ساخت وبلاگ

 

 

دکتر خانگلدی اونق در ۴ دی ماه ۱۳۳۵ در شهر خوجه نفس از توابع شهرستان بندرترکمن استان گلستان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود و متوسطه را در بندرترکمن به پایان رسانید، سپس وارد دانشکده تربیت معلم گرگان شد.

در دوران تحصیلات علاقه ای وافر به موسیقی، نقاشی و شعر و ادبیات و مسایل فرهنگی – اجتماعی داشت. در اوایل انقلاب اسلامی ایران برای ادامه تحصیل به کشور شوروی سایق و متعاقب آن به کشور ترکمنستان سفر کرد پس از پایان تحصیلات تا سال ۱۹۹۵ در انستیتو دولتی آزادی عشق آباد به تدریس مشغول شد.

پایان نامه دکتری وی در موضوع «تاریخ فرهنگ، اتنولوژی، اقتصادی و اجتماعی ترکمنان ایران» بوده است.

وی خدمات فرهنگی و مشاغل متعددی را در کشور ترکمنستان انجام داده از آن جمله شرکت در تأسیس و راه اندازی دانشکده های آموزشی زبان های خارجی در انستیتو دولتی آزادی عشق آباد، فوق کارشناس علمی آکادمی علوم جمهوری ترکمنستان، از مؤسسین کانال هفت زبان تلویزیون جمهوری ترکمنستان، همچنین در کنار سمت علمی – پژوهشی پژوهشکده تاریخ، یکی از مشاورین وزیر مشاور ریاست جمهوری ترکمنستان بوده است.

آز آثار وی میتوان به :

1- دیوان جهانشاه حقیقی(یکی از پادشاهان شجاع تورکمن جهانشاه قره قویونلی متخلص به "حقیقی)

2-

اشاره کرد.

معرفی وی در گوگل پلاس:

پژوهشگر تاریخ هستم. در کانادا سکونت دارم. ...   بدون مقدَمه بخوام بگم٬ در تاریخ ایران و جهان دوره ای داریم با عنوان «تاریخ دوره تورکمانی» که آن مربوط میشود به حضور «ترکمنان غزنوی٬ سلجوقی٬ خوارزمشاهیان٬ قره قویونلی و آق قویونلی» ( ... این دوره٬  از تواریخ بیهقی تا خواندمیر به طول می انجامد.) که در بعداز سلسله اخیر با تغییر مذهب گروهی از ترکمنان در قرن XV ٬ از قبیل صفویان٬ افشاریان٬ بیکدلی ها٬ اوستی تاچلی ها(استاچلو)٬ قاجاریان٬ ذواالقدر و ... در دوره صفویان امَا٬ مسیر تاریخ تغییر می کند. این دوره از تاریخ در نزد مورَخین٬ محدثین و محققین جهانی به «تاریخ دوره تورکمانی» معروف شده است.  این مبحث مربوط به اواخر همان دوره از تاریخ تورکمن است که آن مصادف می گردد با دوره رنسانس در اروپا که در حال گذار به فرون جدید می باشد. ما در این وبنشر ضمن پرداختن به آثار و زندگینامه یکی از پادشاهان شجاع تورکمن جهانشاه قره قویونلی متخلص به "حقیقی" (1397-1467) که در قرن پانزدهم میزیسته، اختصاص داده شده است که در آن به بررسی تاریخ و آثار مربوط به این پادشاه و همچنین در حول و حوش تاریخ و ادبیات ترکمن در ادوار مختلف و در مورد پیشکسوتان علوم که منتسب به اوغوزی می باشند، پرداخته میشود

https://plus.google.com/+DrHangeldiOwnuk

مفاخر و مشاهير تركمن...
ما را در سایت مفاخر و مشاهير تركمن دنبال می کنید

برچسب : دکتر,خانگلدی,اونق, نویسنده : cilyar5 بازدید : 163 تاريخ : شنبه 28 مرداد 1396 ساعت: 4:57